Valbeveiliging

Werken op hoogte, zoals op een bedrijfspand, moet veilig zijn. Het plaatsen van valbeveiliging is hiervoor de ideale oplossing. Met deze dakconstructies van VDE Vangnetten staat veiligheid voorop:

 • Dakrandbeveiliging (schuin en plat dak)
 • Vangnetten
 • Trappentorens
 • Valbeveiliging voor zonnepanelen

Valbeveiliging

T: +31 493-820006
E: info@vdevangnetten.nl

Veiligheids- en vangnetten: Veiligheids- en vangnetten zijn onmisbaar om valongevallen te voorkomen. Ze vangen personen op bij een val, wat ernstige verwondingen voorkomt.

Trappentorens: Het bieden van veilige toegang tot werkplekken op hoogte is cruciaal. Trappentorens zorgen voor betrouwbare toegang en verminderen het risico op vallen tijdens het betreden of verlaten.

Dakrandbeveiliging op plat en schuin dak: Dakrandbeveiliging is een noodzaak om vallen van daken te voorkomen. Het omvat leuningen of specifieke valbeveiligingssystemen voor maximale veiligheid.

Welke valbeveiliging heb jij nodig?

Direct in contact komen

Wat is valbeveiliging?

Valbeveiliging is een systeem dat is ontworpen om te voorkomen dat personen van hoogte vallen en daardoor letsel oplopen. Het bestaat uit daksystemen-/netten om de persoon te beschermen die op hoogte werkt. Denk hierbij aan dakrandbeveiliging schuin en plat dak, veiligheidsnettten en traptorens.

Waarom valbeveiliging huren?

Een veilige werkomgeving is voor iedereen fijn. Zodra jouw werknemers op hoogte werken, wil je ze dit natuurlijk wel bieden. Gemiddeld vallen er jaarlijks 156 mensen tijdens hun werk van een dak of verdieping. In de meeste gevallen was er geen (goede) valbeveiliging aanwezig. Het plaatsen van veilige dakconstructies, netten of steigertrappen draagt enorm bij aan een veilige werkomgeving voor uw werknemers.

VDE Vangnetten levert hoge kwaliteit valbeveiliging door heel Europa.

Valbeveiliging van VDE Vangnetten

Heb je binnenkort een klus op je bedrijfspand? VDE Vangnetten heeft valbeveiliging voor elke dakconstructie: dakrandbeveiliging schuin dakdakrandbeveiliging plat daktrappentorens (om veilig naar het hoogste punt te komen) en veiligheidsnetten/vangnetten.

Veilig het dak betreden?

Dan is het plaatsen van een tijdelijke trappentoren een uitstekende oplossing. Door het plaatsen van een trappentoren kan je veilig het dak betreden en enorme hoogten bereiken. De trappentorens zijn van aluminium en kunnen we binnen 24 uur bij u op locatie (in heel Europa) monteren. 

T: +31 493-820006
E: info@vdevangnetten.nl

Valbeveiliging dak

Dan wordt er gesproken over dakrandbeveiliging. De dakrandbeveiliging van VDE Vangnetten is toepasbaar op hellende en platte daken. Hieronder de verschillende dakrandbeveiliging voor jouw dak: 

 • Randbeveiliging voor dak in kokerconstructie met 3 horizontale liggers; 
 • Randbeveiliging voor dak in steunconstructie met 3 horizontale liggers;
 • Randbeveiliging voor schuine daken d.m.v. 2 horizontale liggers en een randnet in steun/koker constructie; 
 • Randbeveiliging geschoord vanaf de grond tot een maximale goothoogte van 8 meter; 
 • Randbeveiliging voor verdiepingsvloeren; 
 • Mobiele dakrandbeveiliging met ballast blokken zonne-energie*
 • RSS randbeveiliging in lengtes van 3m1 voor renovatie en zonne-energie*

Offerte dakrandbeveiliging aanvragen

Veiligheidsnetten huren of kopen?

Veiligheidsnetten nodig, omdat je bijvoorbeeld bezig bent met het plaatsen van dakplaten? Of heb je veiligheidsnetten nodig voor thuis? Bij VDE Vangnetten kan je vangnetten zowel huren als kopen. De vangnetten uit ons assortiment voldoen aan de laatst gestelde NEN-EN-1263-1 normering. 

Vangnetten huren - Vangnetten kopen

Veiligheidsnetten voor de bouw

Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij plaatsen voor elke oppervlakte en tot zeer royale hoogte premium kwaliteit veiligheidsnetten. Uiteraard wordt het veiligheidsnet geplaatst met de juiste bevestigingsmaterialen en volgens de huidige wetgeving. 

Permanente valbeveiliging

Veiligheid in de bouw

Veiligheid in de bouw is van het grootste belang om ongelukken en verwondingen op de bouwplaats te voorkomen. Dakrandbeveiliging, valbeveiliging en trappentorens zijn essentiële componenten voor het waarborgen van de veiligheid van arbeiders op hoogtes.

Op zoek naar permanente valbeveiliging? Lees hier alles over de mogelijheden.

Valbeveiliging voor zonnepanelen

Ga je zonnepanelen plaatsen op je dak, schuur of bedrijfspand. Om veilig het dak te betreden, kan je bij VDE Vangnetten speciale valbeveiliging zonnepanelen huren. Er zijn twee types valbeveiligingssystemen beschikbaar voor zonnepanelen.

> Valbeveiliging zonnepanelen

Valbeveiliging huren

Valbeveiliging huren voor schuin of plat dak, vangnetten of trappentoren nodig? Neem direct contact met ons op.

Contact opnemen