Valnet

Via de online nettenverkoop van Van den Eijnde Vangnetten bestel je gemakkelijk en snel honderden producten, waaronder een veilig valnet. Zo kun je hier terecht voor een professioneel vangnet en overige valbeveiliging, zoals een valnet waardoor jouw kinderen zorgeloos kunnen spelen op bijvoorbeeld de trampoline.

Contact opnemen

Wat is een valnet?

Een valnet is een essentieel veiligheidsinstrument dat wordt gebruikt om mensen en objecten te beschermen tegen valongevallen op hoogtes. Of het nu gaat om bouwplaatsen, industriële installaties, stadions of andere hoge constructies, het gebruik van valnetten is van groot belang om letsel en schade te voorkomen. 

Wanneer moet er een valnet geplaatst worden?

Wanneer er een valnet geplaatst moet worden, hangt af van de specifieke situatie en de hoogte waarop er wordt gewerkt. Valnetten moeten geplaatst worden bij werkzaamheden op hoogtes boven de 2,5 meter.

 1. Bouwplaatsen: Valnetten worden vaak gebruikt op bouwplaatsen om bouwvakkers te beschermen tegen het vallen van hooggelegen werkplekken, zoals steigers of balkons.

 2. Dakwerken: Bij dakwerken worden valnetten geïnstalleerd om werknemers te beschermen die op daken werken. Deze netten voorkomen valpartijen en verminderen het risico op ernstige verwondingen.

 3. Sportevenementen: Bij sommige sporten, zoals touwklimmen of trapeze-acts, worden valnetten gebruikt om atleten op te vangen als ze vallen.

 4. Entertainmentindustrie: In de entertainmentindustrie worden valnetten vaak gebruikt bij circussen, stuntshows en acrobatische optredens om de veiligheid van artiesten te waarborgen.

 5. Recreatieve klimfaciliteiten: Klimhallen en klimparken maken vaak gebruik van valnetten om klimmers te beschermen tegen mogelijke valpartijen.

 6. Brandweeroefeningen: Tijdens opleidingen en oefeningen gebruiken brandweerkorpsen soms valnetten om brandweerlieden te trainen in het evacueren van gebouwen via raamuitgangen of hoger gelegen verdiepingen.

 7. Filmproductie: In de filmindustrie worden valnetten gebruikt voor stuntscènes waarin acteurs van hoogtes moeten springen of vallen.

Waar levert VDE Vangnetten?

Bij VDE Vangnetten kunnen klanten rekenen op valnetten op maat, die voldoen aan de specifieke eisen van hun projecten, en dit alles met leveringsmogelijkheden door heel Europa.

 Bekijk valnetten

Hoge kwaliteit valnet

Online aanbod valnetten in onze webshop

Neem nu een kijkje in onze nettenverkoop! Hier bepaal je persoonlijk je gewenste soort net in het gewenste formaat. Ook voor sportnetten, winddoeken of tuinnetten zit je in deze webwinkel op de goede plaats. 

 • Knooploos Polypropyleen
 • Geknoopt Nylon wit
 • Geknoopt Nylon zwart
 • PE geknoopt
 • Geknoopte netten met randlijn
 • Gaasnet

Welke maten zijn er beschikbaar?

Alle maten zijn bespreekbaar. We leveren elk net op maat zodat je voor elke situatie een kwaliteitsnet kan krijgen. 

Naar de webshop

Meer informatie over een valnet

Heb je meer vragen over een valnet? Of wilt u informatie over afdekzeilen, een sportnet (bijvoorbeeld tennisnet) of ander soort veiligheidsnetten? Dan kun je natuurlijk ook altijd contact opnemen met ons.